RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vente fall i boligprisen

Sist oppdatert:
Statistiske Sentralbyrå snur i sitt syn, og venter nå et fremtidig fall i boligprisen og justerer opp sitt rentesyn
I motsetning til de fleste økonomene har Statistisk Sentralbyrå (SSB) ventet at det norske rentenivået vil ligge flatt til neste år. Nå ventes en forsiktig oppgang.

- Vi biter i det sure eplet. Vårt syn har ikke slått til ordentlig, sier forskningsdirektør Ådne Cappelen i SSB til Dagens Næringsliv.

Det betyr at SSB venter en utlånsrente til på lån med god sikkerhet på 4 til 4,5 prosent de nærmeste årene.

I SSB-rapporten justeres også synet på boligprisen. Nå tror Cappelen & Co. at den langvarige oppgangen i boligmarkedet vil stoppe opp. Og, man ser til og med for seg en nedgang.

- Vi har justert oppfatningen litt. Renten kommer opp, og med den sterke veksten i boliginvesteringene, har vi fått økt tilbud. Det demper veksten. Om det er optimistisk eller pessimistisk, er avhengig om man er innenfor eller utenfor boligmarkedet, sier Cappelen.

SSB venter en vekst i boligprisene på bare 1,2 prosent i 2006, og 0,4 prosent i 2007 i forhold til året før. I 2008 venter SSB et fall i boligprisene på 1,1 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere