RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ventekvartal for Ocean Rig

Sist oppdatert:
Fjerde kvartal ble som ventet svakt for riggselskapet Ocean Rig som følge av flytting og ombygging av dyvannsriggen Eirik Raude for Barentshavet. Valutaposter preger bunnlinjen
Dette ga et underskudd på 24,6 millioner dollar for kvartalet, mot pluss 10,6 millioner dollar i samme periode i 2003.

Driftsresultatet endte på minus 1,5 millioner dollar, ned fra minus 0,4 millioner i samme periode i 2003. Driftsinntektene i perioden var på 29 ,4 millioner dollar, opp fra 25,4 millioner i tredje kvartal 2003.

Bunnlinjen er i tillegg til manglende inntjening preget av valutatap på 9,2 millioner dollar, mot pluss 23,5 millioner dollar i samme periode i 2003.

Den vinteriserte dypvannsriggen Eirik Raude ble i løpet av fjerde kvartal oppgradert for borekontraktene for Statoil og Norsk Hydro, noe som medført økte kostnader og lave inntekter i kvartalet.

I perioden med drift hadde Eirik Raude en oppetid på 100 prosent, men driften utgjorde kun 31 prosent av tilgjengelige boredager i kvartalet. Eirik Raude er med dagens kontraktsportefølje sikret arbeid ut 2005.

Leiv Eriksson gikk på en kontrakt for BP i Angola hadde i utnyttelsesgrad på 99 prosent.

Styret i Ocean Rig med Geir Aune i spissen er meget postive til de videre utsiktene for dypvannsmarkedet, slik de har vært en god stund.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere