*Nettavisen* Nyheter.

Venter 13 lavtrykk inn over Norge de kommende dagene

Kraftig vind og mye snø. Farevarslene og lavtrykksvarslene står i kø fra Meteorologisk institutt.

03.01.20 14:43

OSLO (Nettavisen): Fredag blir en stormfull dag flere steder i landet, og særlig har Trøndelag og Helgeland kraftig vind i vente, ifølge meteorologene.

Samtidig meldes det om hele 13 lavtrykk som i løpet av de neste ti dagene vil komme inn over Norge. Dermed er det duket for en periode med mye skiftende vær og vind, særlig i vest og nord.

- Opp i full storm

- Det er ventet liten til dels full storm på de mest utsatte stedene fredag, kanskje får vi opp i full storm. Det blir kraftige vindkast inn mot land når vinden dreier på vest og nordvest, sier statsmeteorolog Martin Granerød til Nettavisen.

Sjekk oppdaterte farevarsler på yr.no

- Lavtrykket sikter seg inn mot Nordland

Trøndelag og Helgeland får merke uværet best, men også Vestlandet fra Møre og Romsdal og sørover til Rogaland vil merke vinden.

- Lavtrykket ligger nå ute i Norskehavet og sikter seg inn mot Nordland. Den kraftigste vinden får vi sør for lavtrykksenteret. Vi vet ikke helt når det når land, men det ser ut til å treffe land i sentrale deler av Nordland, sier Granerød.

Klikk på bildet for å forstørre. SNØVARSEL: Deler av Vestlandet og Trøndelag får snø det neste døgnet, melder Meteorologisk institutt fredag.

SNØVARSEL: Deler av Vestlandet og Trøndelag får snø det neste døgnet, melder Meteorologisk institutt fredag. Foto: (Meteorologisk institutt)

Venter opp i 10-20 cm snø

Samtidig kan deler av Vestlandet og Trøndelag vente seg snø det neste døgnet.

- Det er særlig indre strøk som kan glede seg til nysnø, på kysten blir det nok litt for høy temperatur, skriver meteorologene på Twitter.

Vinden ventes å roe seg utover lørdag. Samtidig ventes det nedbør som snø i deler av landet.

For Møre og Romsdal og Trøndelag er det fra fredag morgen til lørdag morgen ventet lokalt 10-20 cm snø i lavlandet, vesentlig i midtre og indre strøk. I fjellet er det ventet mer snø.

Fra fredag morgen til lørdag morgen er det ventet lokalt 5-15 cm snø i lavlandet, vesentlig i midtre og indre strøk. I fjellet er det ventet mer snø, heter det i farevarselet for Hordaland og Sogn og Fjordane (Vestland fylke).

- Unngå utsatte steder

Fredag og lørdag ventes snøfokk i fjellet i Sør-Norge på grunn av vest til nordvestlig sterk kuling og til dels liten storm og snøbyger.

- Beregn ekstra tid til transport og kjøring. Sjekk veimeldinger (175.no). Unngå unødvendig ferdsel på utsatte steder, er rådet fra Meteorologisk institutt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag