RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venter bedre konsument-tillit

Sist oppdatert:
I dag kommer consumer confidence for oktober og forventingene peker på større optimisme. Er det ferd å snu i USA? Les mer her
Consumer Confidence-tallene fra USA blir fulgt nøye fortiden. Er den amerikanske forbruker strukket for langt? Vil de starte med å spare og stramme igjen livremmen? Asiatiske og europeiske eksportbedrifter, samt hele verdens økonomien synes å hvile på den amerikanske forbrukers skuldre.

Hva forbrukerne forventer om fremtiden og hva deres tillitt til økonomien er i dag er således svært viktige tall, og i dag kommer The Conference Board's indeks som ifølge Bloomberg News ventes å stige til 88 i oktober fra 86,6 i september, som var det laveste nivået på to år.

Men gjennom de siste fem årene har indeksen i gjennomsnitt vært på 98,4, og dersom oktoberforventningene slår til vil det være det nest laveste for året.

Årsaken er de høye energiprisene, som treffer amerikanske forbrukere midt i lommeboken. Ikke bare var bensinen vondt dyr i USA denne sommeren, regningen for oljefyring kan også bli vond i løpet av vinteren. Det fryktes også at de høye energikostnadene vil dempe forbruket under julesesongen, noe som dermed vil føre til lavere økonomisk vekst, forventer markedet.

Fasiten på Consumer Confidence kommer ca. halv tre norsk tid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere