RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venter bulkoffensiv fra Peter G.

Sist oppdatert:
Shippinganalytikere i New Yorkventer på at Peter Georgiopoulos bulkrederi Genco vil utnytte et svakt bulkmarked til skipskjøp.
Å øke flåten var også et klart mål for den greskamerikanske rederen Peter G. Da han i 2004 satte sin tørrbulksatsning Genco på børs. I motsetning til sine konkurrenter som gikk på børs med sine bulkrederier i New York de siste to årene, kan rederen skilte med en lav giring, og dermed en klart sterkere balanse for oppkjøp.

Det mener shippinganalytikere næringslivsavisen Wall Street Journal har snakket med.

Shippinganalytiker Omar Nokta i meglerhuset Dahlman Rose & Co påpeker at Genco har stor kjøpsstyrke på bunne av markedet, mens eksempelvis rivalen DryShips sitte fast med store gjeldsposter i balansen fra skip som ble kjøpt da tørrbulkratene var på topp.

Mens Genco har en gjeld motegenkapital faktor på kun 0,38 mot 1, sitter Dryships med engjeldsfaktor på 1,47 mot 1

Forvaltningssjef i Oaktree Capital Mangement, Stephen Kaplan som var med på å finansiere oppstarten av Genco sier til avisen at han forventer betydelige oppkjøp av bulkskip over de neste par årene basert på Peter G. Historikk som reder.

Georgiopoulos har også bygget opp tankrederiet General Maritime basert på store skipskjøp da markedet var innei en svakere periode. General Maritime valgt til forskjell fra andre tankrederier å selge ut en betydelig del av sin flåte mens tankmarkedet var på høye nivåer i fjor høst og vinter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere