RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venter en fransk åpning

Sist oppdatert:
Oppdretterne i Pan Fish forbedrer resultatet, selv om de har hatt problemer i Skottland
Konsernsjef Atle Eide i Pan Fish presenterte onsdag morgen lakseoppdretterens resultat for tredje kvartal. For de fremmøtte på Shippingklubben kunne Eide legge frem driftsinntekter på 1,65 milliarder kroner mot 392,4 millioner i samme periode året før.

Omsetningshoppet skyldes at Fjord Seafood er med i tallene. Isolert sette hadde Pan Fish en omsetningsvekst på 291,7 millioner kroner inkludert det franske Kritsen.

Driftsresultat før verdijustering av biomasse økte i tredje kvartal til 245,5 millioner kroner fra 35,2 millioner kroner.

Ifølge en sammenstilling fra TDN Finans ventet analytikerne at Pan Fish ville få driftsinntekter på 1,51 milliarder kroner og et driftsresultat eksklusive verdijustering av biomasse på 274 millioner kroner.

Atle Eide la frem et resultat før skatt på 385,9 millioner kroner noe som er en økning fra 82,8 millioner kroner i samme periode året før. Etter skatt satt Pan Fish igjen med 362 millioner kroner mot 82,8 millioner kroner i tredje kvartal i fjor.

Analytikerne hadde ventet et resultat før skatt på 189 millioner kroner.

- Deler av resultatet er knyttet til produksjonsproblemer i skottland. Dette anser vi som en engangskostnad, dessuten dreier det seg om lavere volumer som er forskøyvet fra Norge, sier Atle Eide til NA24.

Konsernsjefen i Pan Fish regner med at dette er siste gang han la frem et delt regnskap. Oppdretterne håper at de kan snart kan få presentere et helt resultat, men alle selskapene inkorporert.

- Når det gjelder avklaring på konkurransesituasjonen regner vi med at det vil komme en foreløpig avgjørelse fra Frankrike i løpet av uken, sier Eide til NA24.

Pan Fish kan likevel komme til å foreta noen endringer.

- Franske myndigheter kan komme til å kreve at Pan Fish selger seg litt ned i Skottland, kommenterer Pan Fish-sjefen.

- Men jeg håper på full frifinnelse, sier Eide til NA24.

Konsernsjefen sier videre at integrasjonsforberedelsene er i rute

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere