RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venter en meter snø

Foto: Johan Wildhagen (Innovasjon Norge)
For noen kan siste del av vinterferien både bli kald og full av løssnø. Få oversikten her.

(SIDE2): For mange har vinterferien så langt vært både mild og forblåst, men mot helgen ferien igjen leve opp til navnet.

- Selv om det har vært litt ruskevær noen steder, har andre steder fått godt med snø den siste uken. Det legger et godt grunnlag for snøen som er ventet de kommende dagene. Temperaturen vil igjen synke mange steder, og særlig Vestlandet vil få nedbør i form av snø., sier Jens Løland.

På enkelte skidestinasjoner er det ventet kraftige snøfall fra torsdag til søndag. I løpet av helgen er det ventet 90 centimeter i Røldal, 81 centimeter i Eikedalen og en halvmeter i Sauda.

En god indikasjon
Dette er prognoser fra Skiinfos Snowfinder, som regner om nedbør til snø i centimeter basert på ulike parametre. Dette blir gjort i samarbeid med Storm Weather Center og Løland presiserer:

- Selvfølgelig kan ikke Skiinfo garantere at det kommer akkurat disse mengdene med snø, men det er gode indikasjoner på hvor snøen vil falle, og hvor mye.

På grunn av temperaturer på pluss-siden har snødybden i en del skianlegg blitt redusert noe, men det gode grunnlaget har holdt seg godt jevnt over. Så det er fortsatt masser av snø, selv om det er litt grått og bart i en del av storbyene.

Forventet snøfall frem til søndag:

Røldal 90 cm
Eikedalen 81 cm
Strandafjellet 60 cm
Voss Fjellandsby 56 cm
Sauda 52 cm
Strynefjellet 44 cm
Sunnmørsalpene 43 cm
Hovden 32 cm
Åseral 11 cm
Oppdal 9 cm
Geilo 7 cm
Beitostølen 6 cm
Trysilfjellet 6 cm
Hemsedal 6 cm

Snowfinder gir deg hele oversikten.

Snøfall siste 7 dager:

Oppdal 65 cm
Ålen 40 cm
Voss Fjellandsby 30 cm
Voss Resort 15 cm
Narvik 15 cm

Alle skianlegg som har fått snø siste uken.

Oppdal
Oppdal har fått veldig godt med snø den siste uken, og det kom 65 centimeter på søndag og mandag. Ifølge snøhistorikken for den siste uken har temperaturen akkurat holdt seg på minussiden, men det har blåst en del. Allikevel kan man nok forvente ordentlig godt føre på Oppdal nå. Temperaturen for de neste dagene ser ut til å ligge på 3 til 7 minusgrader og det vil komme litt nysnø.

Hemsedal
Her meldes det om noen plussgrader den siste uken, men det er fortsatt halvannen meter med snø i terrenget ifølge skianleggets rapporter til Skiinfo. Temperaturen i helgen vil holde seg mellom 3 til 7 minusgrader, og lett snøfall er ventet. Hemsedal holder alle bakker og heiser åpne i helgen, og venter godt med besøk. Her kan også alle få prøvd seg som sjåfører i vanskelige forhold med Volvo Driving Academy denne helgen.

Beitostølen
På Beitostølen går det også mot kaldere dager, og temperaturene ventes å ligge mellom 3 til 7 minusgrader. Alle bakker og heiser holdes åpne, og den nye terrengparken kan gi utfordringer til enhver. På andre siden av dalen ligger Raudalen som har FIS-godkjente løyper og som er en del brattere enn i hovedanlegget.

Skeikampen
Sol, rikelig med snø og topp forhold i bakkene ga en drømmestart for vinterferiegjestene på Skeikampen. - Nærmere 10.000 besøkende var ventet hit i vinterferien, og vi merker godt at hele landet har vinterferie på samme tid, sier Irene Thorsplass i Thon Hotel på Skeikampen. Skiløperne velge mellom 600 kilometer med nypreparerte langrennsløyper eller kose seg i den familievennlige alpinbakken.

Sirdal
Alpinanleggene i Sirdal melder om meget gode snøforhold, selv med de siste dagers nedbør er det fremdeles opptil 130 cm snø i anleggene. Rundt 2500 personer kjørte i bakkene på Ådneram, Fidjeland, Ålsheia og Tjørhomfjellet på onsdag, og fremdeles er det god kapasitet til å ta imot enda flere. - Løypekjørerne har preparert omkring 220 kilometer med langrennsløyper denne uken, og disse ser ut til å ha blitt brukt flittig, sier Anita Vik i Sirdalsferie.

Geilo
Etter noen dager med litt plussgrader går Geilo kaldere dager i møte. Dette sikrer gode forhold på det allerede en meter tykke grunnlaget med snø i bakkene. Alle nedfarter og heiser holdes åpne, og det er et tett program med aktiviteter og arrangementer. De har også frokostski for morgenfugler som vil ha helt nypreppete spor på lørdag morgen.

Haukelifjell
Fra Vågslid melder de om fantastisk flotte forhold i vinterferiedagene. 60 kilometer med preparerte skøyte/skispor ute i terrenget, hvorav halvparten i høyfjellet. - Selv med mildværet som har passert de siste dagene, måler det fortsatt over 170 centimeter med snø, og det er litt kaldere igjen nå, sier Halvor Vinje i Haukelifjell alpinanlegg.

Rauland
I Rauland, som melder om 130 centimeter snø, har du mulighet til å skli/raile over taket på Drammensbussen. Dette er i forbindelse med den årlige happeningen BUSrail open i Rauland. Dette er en konkurranse med flere railer, og hele 15.000 kroner ligger i premiepotten.

Gålå
På Gålå meldes det om det de kaller «god gammeldags vinter», med den mest snørike vinteren på mange år. Det er fortsatt fine forhold i løyper og bakker, og allerede mot helgen er det meldt kaldere vær og snø. Vinterferiefolket koser seg, men for den som enda bare drømmer seg til fjells finnes det så vidt litt muligheter. Skulle du ønske deg action utenfor skibakken finner du her aktiviteter som kjelkeaking, snørafting, skiskyting og hundekjøring.

Finn ditt skianlegg på sidene til Skiinfo.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere