Gå til sidens hovedinnhold

Venter ennå på fatwasvar om homofili

Det europeiske fatwarådet sier de aldri har fått en henvendelse fra Islamsk Råd i Norge om homofili og dødsstraff.

Mens Islamsk Råd i Norge i tre år har hevdet at de har bedt Det europeiske fatwarådet uttale seg om dødsstraff for homofile, aviser rådet selv at de har fått noen slik henvendelse. Det skriver VG.

- Ikke loggført
- Islamsk Råd Norge har aldri sendt oss noe slikt spørsmål. Vi har ikke loggført noe spørsmål om dødsstraff for homofile i løpet av de seks årene jeg har jobbet her, sier generalsekretær i fatwarådet til avisa, Sheikh Hussein Halawa.

Tolker islam
Det europeiske fatwarådet (ECFR) holder til i Dublin og består ifølge Wikipedia av en gruppe islamske geistlige og skriftlærde med Yusuf al-Qaradawi som øverste autoritet. ECFRs formål er å presentere sin tolkning av Allahs «uendelige nåde, kunnskap og visdom» for verdens muslimer og særlig for muslimske minoriteter i Vesten.

Norsk aktivist i Dublin
Tirsdag var den norske aktivisten Sara Mats Azmeh Rasmussen på plass utenfor hovedkvarteret i Dublin, da rådet møttes, skriver VG. Hun demonstrerer for anerkjennelse av muslimske homofile. I et møte med den norske aktivisten lovet Sheikh Hussein Halawa at rådet skal behandle spørsmålet.

Kommentarer til denne saken