Gå til sidens hovedinnhold

Venter enormt fall i styringsrenta

Markedets forventninger til rentekutt i 2009 øker og øker. Spår styringsrente på 1,75 prosent!

- Akkurat nå signeres FRA-kontraktene for juni 2009 på 2,62 prosent. FRA-kontrakter er blant annet drevet av markedets forventning til fremtidig styringsrente, sier seniorøkonom Ole Christian Bech-Moen i DnB Nor Markets til Nettavisen.

Styringsrente på 1,75
Får markedet rett betyr det at styringsrenten til sommeren vil ligge i området 1,75-2,25 prosent.

- Det betyr et vanvittig kutt i styringsrenten. Skal Norges Bank innfri disse forventningene må Gjedrem kutte både mye og raskt, sier Bech-Moen.

Spar tusener med Nettavisen - gratis:

MINRENTE:Få det beste boliglånet


SELGE?Vi har 200 meglere i basen


Boliglån godt under fire prosent
- En styringsrente på 1,75 prosent og pengemarkedsrente på 2,75 prosent betyr jo at boliglånskunder kan se fram til renter på godt under fire prosent?

- Ja, det kan du si.

- Slår dette scenariet til?

- Vel, det er vanskelig å spå, men dette er jo de beste estimatene vi har på hva markedet forventer. Vi synes imidlertid markedet priser inn en veldig dyp bunn og tror at styringsrenten ikke vil bli kuttet med fullt så mye, sier Bech Moen.

Tror på minst ett prosentpoeng
Den daglige pengemarkedsrenten fortsetter å falle og noteres i morgentimene torsdag til 4,65. Onsdag ble den fikset på 4,74 prosent, noe som var 0,01 prosentpoeng lavere enn styringsrenten.

- Tidligere, før finanskrisen, var det normalt at pengemarkedsrenten lå om lag 20 punkter over styringsrenten. Nå tror markedet at pengemarkedsrenten skal ligge hele 100 punkter over styringsrenten hele neste år. Dette viser en sammenligning av den amerikanske OIS-indeksen (Overnight Index Swaps på forwardbasis: Red.anm.) og det amerikanske FRA-markedet. Tar vi dette som utgangspunkt forventer altså markedet at Gjedrem skal kutte styringsrenten med mer enn ett prosentpoeng på onsdag, forklarer Bech-Moen.

Reklame

Her kan du levere Eurojackpot

Kommentarer til denne saken