Gå til sidens hovedinnhold

Venter fortsatt på sikkerhetsrapporter etter 22. juli

Oslo (NTB): Flere departement har ennå ikke rapportert inn hvilken sensitiv informasjon som gikk tapt eller kan være på avveie etter terrorangrepet i fjor.

Flere departementer, Statsministerens kontor og Departementenes servicesentral ble rammet av bombeangrepet 22. juli. Men nesten et år senere har Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) fortsatt ikke oversikt over hvor det er blitt av mulig kompromitterende materiale, skriver ABC Nyheter.

Ifølge sikkerhetsloven skal virksomheter som har sikkerhetsgradert informasjon og utstyr rapportere til sikkerhetsmyndighetene ved denne type hendelser. Men ingen leverte rapporter på eget initiativ, og NSM måtte purre på enhetene. I en evalueringsrapport går det fram at bare tre departement rapporterte inn de vitale opplysningene før 21. oktober, og fortsatt mangler endelig rapport fra flere departementer.

I rapporten gir sikkerhetsmyndighetene uttrykk for bekymring over manglende kompetanse når det gjelder metoder for etablering av sikkerhetstiltak mot terror og sabotasje. (©NTB)

Reklame

Cyber Monday: Milrab har fylt på med nye salgsvarer