RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venter godt nytt fra Tomra

Sist oppdatert:
Danske Equities anbefaler kjøp av Tomra-aksjen, og tror Tomra-sjef Erik Thorsen kan by på gode nyheter under presentasjonen av fjerde kvartal i morgen
I en oppdatering i forkant av tallene skriver Danske Equities at det ventes et brudd i den negative trenden fra de fem siste kvartalene.

Sammen med en videre avklaring av situasjonen i Tyskland, kan presentasjonen tirsdag være en positiv trigger for aksjen, mener Danske.

Bedringen i fjerde kvartal ventes blant annet å komme fra sterkere marginer i Nord- og Sør-Amerika.

For fjerde kvartal ventes en omsetning på 646 millioner, som ifølge analysen er på linje med konsensus blant analytikerne. På driftsresultat venter meglerhuset 89 millioner, mens konsensus er 83 millioner.

Når det gjelder Tyskland, medgir Danske at utviklingen i retning av at bransjen vil ha flere ulike typer automater er negativ for Tomra. Derfor kuttes anslagene for Tomra i Tyskland, både når det gjelder markedsandel og tidsramme.

Totalt sett reduseres estimert overskudd pr. aksje i 2003 med 17 prosent til 2,35 kroner og med 24 prosent til 2,73 kroner i 2004. For 2002 ventes 1,44 kroner.

Til tross for dette mener meglerhuset Tomra har stort langsiktig potensial, og gir aksjen er kjøpsanbefaling.

Oppsummering:
Anbefaling: Kjøp Kursmål: -
Meglerhus: Danske Equities
Dato: 7. februar 2003

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere