RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venter gullkantet bokhøst

Foto: Knut Falch / Scanpix
Sist oppdatert:
Med Anne B. Ragde på bestselgerlisten og flere suksessforfattere i ermet, venter forlaget Oktober en god bøkhøst.

Under gårsdagens høstlansering kunne forlagssjefen forteller at Oktober allerede har økt omsetningen fra i fjor med 40 prosent. På fem år har forlagets omsetning økt fra 6,2 millioner til 21,8 millioner.

- Det begynte med Per Pettersons «Ut og stjæle hester» høsten 2003. Så hadde vi et fint år i fjor, uten de store toppselgerne, men med bra backlist-salg. I år har det gått veldig bra. Vi selger også godt i bredden, og har mange bøker som går i 3-4000, sa forlagssjef Geir Berdahl ifølge Dagens Næringsliv.

I år har forlaget tjuvstartet på bokhøsten med Anne B. Ragdes «Eremittkrepsene» som kom ut i sommer. Det kan ha vært et smart trekk, for denne boken ligger nå høyt på bestselgerlisten .

Ullmann og Michelet
Til høsten står både Linn Ullmann, Johns Michelet og Kjell Askildsen klare med bøker.

Ullmanns roman handler om tre søstre som flettes inn i en historie av rå sensualisme og vold.

- «Et velsignet barn» er en roman skrevet med assosiasjonskraft og dristighet, drevet frem av et sterkt fortellertemperament og et skarpt blikk for det utsatte og forsvarsløse, heter det fra forlaget som mener dette er høydepunktet så langt i hennes forfatterskap.

Johns Michelet kommer med sin tiende bok om Vilhelm Thygesen. «Thygesen-fortellinger» rommer fire krimhistorier som ikke har blitt publisert i bokform tidligere.

Gammelt nytt fra Askildsen
Fra Askildsen kommer samlingen «Alt som før» med nyere og eldre noveller.

- Det er en invitasjon til noe som forhåpentligvis vil kunne gi nye opplevelser av den enkelte novellen og av dette forfatterskapet, et forsøk på å åpne for noen nye perspektiver, skriver Terje Holtet Larsen i forhordet.

Andre som utkommer med bok på Oktober i år, er Edvard Hoem med «Mors og fars historie » og Marita Fossum med «Forestill deg».

HELE BOKLISTEN FOR 2005 FINNER DU HER

Stemmer fra Afghanistan
Forlaget satser primært på romaner, dikt og skuespill, men på faktasiden kommer de med en gripende bok fra Afghanistan. «På drømmedagen står vi opp klokka fire om morgenen. Stemmer og historier fra Afghanistan» er skrevet av Unni Rustad som reiste til landet for Røde Kors.

- Med inntrykksnært og innlevende blikk tegner Rustad portretter av folk som har levd med og overlevd krig, undertrykkelse og skiftende regimer, opplyser forlaget.

Bøker av godt kjente forfattere som allerede er utkommet, er Tore Renbergs «Kompani Orheim» og Tove Nilsens «Skrivefest» .

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere