Hos Skiinfo.no er de snart i ekstase over helgens snøvarsel, og 60 skianlegg skal få snø de neste dagene.

Nå meldes det om muligheter for opptil halvannen meter nysnø i bakkene. Dermed kan det bli en drømmestart på skisesongen.

Sjekk været der du bor

Dette gjelder spesielt for Strandafjellet og Røldal. Fram til mandag melder de to destinasjonene om henholdsvis 163 og 148 centimeter med påfyll av nysnø.

Det innbyr til spektakulære kjøreforhold i bakkene. Her er det, disse aktuelle dagene, også meldt om temperaturer mellom minus fire til minus sju. Sjekk hvordan det står til med «ditt» skianlegg her.

På Skiinfos nettsider forklares snøvarselet med at det viser deg snøfall dag for dag, både framover og bakover i tid.

Inneværende dag og dagene framover kommer fra meteorologiske partnere, mens dagene bakover i tid er rapportert inn av skianleggene selv.

Les også:Nå kommer vinteren

Haukelifjell skisenter er et av anleggene som nå endelig drar i gang årets skisesong. Her som mange andre steder ligger det allerede klar en kunstsnøsåle i deler av bakkene.

- Værvarselet melder om opptil en meter nysnø i vente fram mot helgen, så vi forventer tipp topp forhold i traseen som åpnes i denne omgang.

- Så her det bare å finne fram adventskrans og nypreppa ski og komme seg til fjells for å finne vinter følelsen, sier Olav Marvik hos Haukelifjell skisenter.

Anlegget sør for Hardangervidda og anlegg som Stranda og Røldal, ligger alle utenfor sentrum av uværet som er meldt fram mot helgen. Storm-meteorologene advarer mot sterk storm til orkan i Nord-Norge.

Les også: Varsler ekstrem vannstand og 12 meter høye bølger

Perioder med sørlig stiv eller sterk kuling på kysten gjør kanskje at været ikke blir det beste i bakkene. Men litt fallande temperaturer og store mengder snø er kanskje det viktigste for dem som nå lengter etter å prøve skiene.

Og her har de allerede startet sesongen med tur til Tamokdalen og Lyngen i Troms:

HTML EMBED


Blir vinteren kald? Kjøp strømmen til innkjøpspris på MinSpot.no!