RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venter ikke vedvarende dollarstyrke

Sist oppdatert:
Dollaren har styrket seg etter å ha truffet en ny bunn i går. Men det vil sannsynligvis ikke holde seg, mener DnB NOR Markets. Les hva de forventer av den norske kronen
John Einar Tørklep, valutaanalytiker i DnB NOR Markets mener dollarstyrken vi har sett det siste døgnet ikke er vedvarende.

- Det går mot roligere, og flere aktører sitter på gjerdet – og de tar seg litt gevinster, sier Tørklep til iMarkedet.no på spørsmål om hvorfor dollaren styrkes.

I går formiddag satte dollaren en ny bunnotering mot euro med kvoteringen 1,3470 USDEUR. Følere valutaanalytikere har 1,35 USDEUR som et kortsiktig mål for hvor dollaren kan treffe om kort tid.

Ti på ett norsk tid er dollarkursen på 1,3310 USDEUR.

Ifølge Tørklep er det noe frykt i markedet for at den europeiske sentralbanken vil starte å intervensjoner dersom den skulle bikke over 1,35 USDEUR.

Også i den norske kronen ble det kraftig styrking i går, og laveste kvotering på lenge mot dollaren ble ifølge Tørklep 6,0378 – selv om han var usikker på om det ble omsatt noe på disse meget lave nivåene.

- Det vi ser er at kronen korrelerer med oljeprisen. Så dersom oljeprisen faller så faller også kronen mot euro, sier Tørklep til iMarkedet.no.

Kronen har også svekket seg mot euroen i formiddagen i dag, fra 8,1850 EURNOK til 8,19-nivået ved lunchtider i dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere