RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venter ingen endring i euro-renten

Sist oppdatert:
Den europeiske sentralbanken forventes ikke å heve renten torsdag, men signaler om snarlig oppgang og anti-inflasjonsretorikk er ventet.
Den europeiske sentralbanken, med sentralbanksjef Jean-Claude Trichet i spissen, vil etter all sannsynlighet holde styringsrenten i ro på 2,75 prosent. Det forventer 48 av 50 økonomer Bloomberg News har spurt.

Investorer har forventet at den europeiske sentralbanken vil heve renten fremover for å holde tritt med en raskere økonomisk vekst og oppgang i energikostnader. Dette for å holde inflasjonen i sjakk.

- Den europeiske sentralbanken vil uttykke tilfredshet med fremtidsutsiktene, men også understreke risikoen med inflasjon, og til en hvis grad ligge grunnlaget for neste renteoppgang., sier økonom Kornelius Purps ved HVB Group i München til Bloomberg News.

Han, og flere med han, forventer at Trichet vil intensivere hintingen til markedet om at renten skal stige.

Og det er ikke bare i Europa man har justert opp renten, eller forventer fremtidige rentejusteringer, som følge av frykt for inflasjon. I USA har den amerikanske sentralbanken hevet renten for 17. ganger på rad til 5,25 prosent. Det er også forventet at den japanske sentralbanken vil heve renten neste uke etter å holdt den på null prosent siden mars 2001.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere