RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venter ingen overraskelser fra Statoil

Sist oppdatert:
Analytikerne venter ingen overraskelser fra Helge Lund og Statoil, men er spent på produksjonen.
Norsk Hydro klarte å innfri de høye forventningene markedet hadde for andre kvartal. Under Eivind Reitens ledelse har selskapet levert rekordresultat ved hvert eneste kvartal. Mandag er det Helge Lund og Statoil sin tur til å vise hvordan det har gått de siste tre månedene. Alle venter knallsterke tall, men spenningen er knyttet til produksjonen.

Statoil opprettholdt tidligere i sommer sitt produksjonsmål på 1,2 millioner fat om dagen, mens Norsk Hydro måtte nedjustere forventet daglig oljeproduksjon.

Ifølge en sammenstilling fra TDN Finans venter analytikerne at Helge Lund vil legge frem driftsinntekter på hele 108,99 milliarder kroner og et resultat før skatt på 31,37 milliarder kroner. Nettoresultatet er ventet å lande på 10,32 milliarder kroner.

Tror ikke på store overraskelser

- Hydro har jo kommet med sine tall og jeg tror ikke at det blir de store overraskelsene, sier analytiker Martin Mølsæter i First Securities til NA24 iMarkedet.

Mølsæter er som alle andre spent på produksjonsguidingen for selskapet, spesielt etter at Norsk Hydro kom med sitt varsel.

- Kan bli tøft å nå den produksjonen de har som mål, sier Mølsæter til NA24 iMarkedet og vil ikke ut med noen tall.

First-analytikeren venter at Statoil vil legge frem en bunnlinje på 10,7 milliarder kroner og ligger altså noe høyere enn konsensus.

Statoil har den siste tiden vært veldig sterk og Mølsæter har hatt en kjøpsanbefaling på aksjen, men vurderer å ta den ned.

Tøffe produksjonkrav

- Jeg tror de vil opprettholde produksjonsmålet på 1,2 millioner fat pr. dag i hele 2006, men tror det er blitt litt vanskeligere for dem å nå dette målet, sier analytiker Oddvar Bjørgan i ABG Sundal Collier til NA 24 iMarkedet.

Analytikeren trekker frem at blant annet frem Statoil har hatt problemer ved Kristin-feltet har hatt en langsommere oppbygging av produksjonen og at det også har vært tøft å nå den produksjonen de har som mål ved Dali-feltet i Angola.

- Statoil vil ikke nedjustere offisielt nå, sier Bjørgan til NA24 iMarkedet siden det er mulig å ta det igjen på andre felt mot slutten av året.

For andre kvartal venter Bjørgan at Statoil har hatt en produksjon på 1,13 millioner fat daglig og at selskapet vil legge frem en inntjening pr. aksje (EPS) på 4,77 kroner. Denne ligger såpass høyt siden den er påvirket av finans gjennom sterke dollarspekulasjoner. Justert er ABG Sundal Colliers EPS mål på 4,09 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere