*Nettavisen* Nyheter.

Venter jule-kaos i ettermiddag

Foto: Roy Hilmar Svendsen (iBergen.no)

Lurte du på hvor bilkøene var i morges? Her er forklaringen.

22.12.06 15:37

(iBergen.no) : Tidlig morges gled trafikken bemerkelsesverdig uproblematisk inn mot sentrum, selv midt i morgenrushet. Men få timer senere var det en annen dans. Store køer over Danmarksplass og ved kjøpesentrene avslører at folk har juleferie eller tatt dagen fri, og er ute på juleshopping.

Allerede klokken 11.00 i formiddag var det nesten umulig å oppdrive en ledig parkeringsplass ved kjøpesentrene Åsane senter eller Arken, eller ved Lagunen i Fana. Er du på jobb og skal shoppe i ettermiddag, er det bare å forberede seg på køer. Lange køer!

Klikk på bildet for å forstørre.

– I dag og i morgen blir toppene i juleshoppingen. Utover ettermiddagen i dag vil det dra seg alvorlig til, sier senterleder Eva Nielsen ved kjøpesenteret Arken i Åsane.

- Vær tålmodige
Politiet ber folk være tålmodige når de skal ut og gjøre unna panikkhandlingen i ettermiddag.

– Vi antar at det vil bli større rush enn vanlig, spesielt inn mot sentrum og ved kjøpesentrene. Så en må nok påregne litt mer tid i kø enn hva som er vanlig på en fredag, sier operasjonsleder Svein Bruarøy ved Hordaland politidistrikt til iBergen.no.

Så får trøsten være at folk så langt har beholdt humøret. Ifølge senterleder Nielsen har blodtrykket på kundene vært lavere enn tidligere år, og de store temperamentsutbruddene har glimret med sitt fravær.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Roy Hilmar Svendsen (iBergen.no)

Mangler stemningen
– Folk virker mye roligere, de virker som de går rundt og koser seg i stedet for å stresse. Men den store julestemningen ser ikke ut til å være kommet ennå. Det er sikkert på grunn av været. Vi får håpe den rette stemningen kommer i morgen kveld, sier Eva Nielsen.

Også på Lagunen er det ventet storinnrykk i ettermiddag. Og da er det ikke vanskelig å tenke seg at det kan bli store køer i rundkjøringene rundt kjøpesenteret.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.