RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venter knallsterk krone

Sist oppdatert:
Skandinaviska Enskilda Banken forventer at den norske kronen kan bli en svært sterk valuta i månedene som kommer. Sjekk deres valutaforventninger her
Den konkurranseutsatte industrien i Norge burde få kraftig hodepine av spådommene til Skandinaviska Enskilda Banken (SEB) med sjeføkonom Elisabeth Holvik. Hun forventer nemlig at kronen skal styrke seg ytterligere i månedene som kommer.

I en fersk analyse som vil bli presentert i Oslo torsdag er storbankens nye kursmål for den norske kronen mot euro på 7,60 EURNOK. I dag er kronen allerede svært sterk og handles på 7,87 EURNOK.

Årsaken til kroneapprisieringen som SEB ser for seg kommer er at Norge innehar en helt spesiell posisjon i verdensøkonomien.

Mens våre viktigste handelspartnere opplever depressive tilstander i alle deler av økonomien, er det full gass i den norske fyrt opp av høy oljepris. Mens de både i Sverige, Storbritannia og Europa snakker om å senke renten, snakkes det i Norge om å heve renten.

- Med forventninger om en global nedkjøling og reduksjon i rentene fra den svenske, britiske og europeiske sentralbanken, kan kronen enkelt gå over vårt mål på 7,80 og bevege seg så lavt som til 7,60 i de neste seks månedene, skriver SEB rapporten.

De trekker også frem at den norske kronen er sett på som en defensiv valuta som vil bli mer attraktiv dersom investorer blir mer risikoavers.

SEB presenterte i dag også en undersøkelse over hva aktørene i markedet forventer om kronekurs, rentenivå og risikovillighet.

Sjekk den saken her:
Dette tror markedet og kronekurs og renten

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere