RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venter kraftig resultatvekst

Sist oppdatert:
Når tredje kvartal nå er over, er aksjeanalytikerne blitt stadig mer positive i sitt syn på resultatutviklingen for de amerikanske børsselskapene. Les alt om hva som er forventet
Basert på estimatene til aksjeanalytikerne ventes nå en resultatvekst for selskapene i S&P 500-indeksen på 15,7 prosent i tredje kvartal, sammenlignet med i fjor, viser tall fra analysetjenesten Thomson First Call.

Den siste uken er forventet resultatvekst oppjustert fra 14,9 prosent. Grunnlaget for Thomson First Calls tall er estimater fra alle de ledende meglerhusene.

For fjerde kvartal ventes det en enda høyere vekst, på 21,5 prosent, det samme som forrige uke.

Man må tilbake til år 2000 for å finne tilsvarende resultatvekst.

Veksten i første og andre kvartal i år var henholdsvis 12 og 9 prosent.

Neste år ventes resultatveksten å avta. For hele 2003 ventes veksten å bli 16,9 prosent. Neste år venter analytikerne 12,9 prosent, ifølge Thomson First Call.

- Den siste uken falt markedet, primært på frykt for at det, etter alle de gode nyhetene om oppgang i økonomien og inntjeningen, begynner å melde seg en del spørsmål. Kanskje forståelsen av at den kraften i tredje og fjerde kvartal i år ikke lar seg opprettholde, og at den underliggende trendveksten i denne oppgangen kan være svakere enn ventet og vil være mer gradvis enn oppgangen etter tidligere resesjoner, skriver First Call, men legger til:

- I mellomtiden bør det komme en jevn strøm av gode nyheter når det gjelder inntjening frem til januar.

Ut fra analytikernes resultatdefinisjoner, hvor en del elementer - ofte negative - holdes utenom, prises S&P 500-selskapene til 18,4 ganger forventet resultat for 2003 og 16,3 ganger forventet resultat for 2004.

Den kraftige resultatinnhentingen i år er et speilbilde av et tilsvarende hardt fall i 2001. I fjor var det nullvekst.

Den klart sterkeste resultatveksten i år sees innen teknologi, fult av energi.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere