RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venter lakseprisen over 20 kroner

Sist oppdatert:
Fisketrader Kim Boye Brodersen i Saga Lax mener at 20 kronersgrensen vil sprenges enkelt denne uken for laks på 4 til 5 kilo. Han støttes av flere markedsaktører i dette synet
– Det er ingen spotlaks å få tak i, sier fisketrader Kim Boye Brodersen i Saga Lax i danske Hjørring til IntraFish.

- Ennå en gang er vi i en uke med absolutt ny rekord. Prisene fortsetter oppover som det ingen ende vil ta, sier Brodersen til bransjenettstedet.

Han kvoterer nå priser til slakteri på mellom 20-21 kroner for 4-5 kilos laks denne uken. Brodersen viser til at markedet nå er sulteforet på laks, og at det for lite i markedet.

Salgssjef Casper Magnus i eksportselskapet Seanor er av samme oppfatning og tror prisen skal opp en krone fra forrige ukes nivåer.

Salgskoordinator Jørn Erling Larsen i SalMar opererer med priser på 21-21,50 kroner for 4-5 kilos laks denne uken.

– Jeg tror volumene er gode, og tror ikke det blir dårligere i neste uke. Selv om eksportvolumene har vært høye i sommer, er det gått ut 19-20 prosent flere individer, det vil si at snittvekten er gått litt ned, sier han til Intrafish.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere