RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venter lang klimadebatt på overtid

Sist oppdatert:
Doha/Oslo (NTB-Ann Fredriksen): Slitne klimaforhandlerne i Doha diskuterte lørdag et konkret forslag til en ny Kyoto-avtale og veien videre mot en global avtale. Tautrekkingen kan bli hard, og det er fortsatt uvisst om landene blir enige.

Blant de vanskeligste spørsmålene er hvorvidt østeuropeiske land skal kunne overføre ubrukte klimakvoter til en ny Kyoto-avtale.

Like før klokka 10 kunne Sveriges miljøvernminister Lena Ek informere om at EU-landene har greid å samordne sine standpunkt. Forhandlingene har vært både lange og tøffe, delvis på grunn av spørsmålet om begrensninger i utslippsrettigheter, ifølge Ek.

- Det er pluss og minus i denne pakken, sier Ek til TT. Hun mener det vil bli «utrolig spennende» når alle delegasjonene igjen skal samles for å redegjøre for sine standpunkt om kompromissforslaget som Qatar la fram lørdag.

Plenumsmøte var imidlertid forsinket, noe Ek mener tyder på store forhandlingsproblemer i flere av koordineringsgruppene. Møtet skulle ha begynt klokka 8.00. Klimamøtet skulle vært avsluttet fredag, og delegatene forhandler dermed på overtid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere