RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venter langvarig bulkfest

Sist oppdatert:
Shippingbanken DVB Bank har kommet med en ny markedsrapport hvor de forventer at det sterke bulkmarkedet vil fortsette i flere år. DVB ser mangel på skip som følge sterk etterspørselsvekst
I DVBs ferske rapport kommer det frem at de mener at ordreboken på 124 store bulkskip i capesize-segmentet sannsynligvis vil slite med å tilfredstille den forventede økning i etterspørselen de neste årene, og det er spesielt den sterk etterspørselsøkning etter jernmalm som vil trekke opp de neste årene, melder TradeWinds som har fått fatt i en kopi av rapporten.

Ifølge banken er det allerede underskudd på tørrlastskip og denne situasjonen kommer til å holde seg de neste årene.

I sitt beste scenario ser DVB behov for 154 nye capesize-bulkskip for å ta unna for ny jernmalmproduksjon som er ventet å komme i markedet frem til 2007. Ordreboken er dermed foreløpig 30 skip for lav.

Det er ventet at Kinas økende behov for råvarer vil fortsette å være hoveddriveren for bulkmarkedet, slik det har vært de par siste årene.

På nybyggingssiden så ser DVB en mulighet for overskudd på panamax-tonnasje, men ellers frykter ikke banken ordrebøkene. De notere også at verftene i stor grad allerede har fulle ordrebøker frem til andre halvdel av 2007.

DVB forventer, ifølge TradeWinds, at omkring 25 millioner dødvekttonn bulktonnasje må byttes ut årlige de neste årene som følge av elde, mens det i 2004 til 2007 kun er ordre for 75,5 millioner dødvekttonn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere