RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venter lavere dollar og sterkere krone

Sist oppdatert:
DnB NOR Markets anbefaler at man regner inn en lavere dollar og en sterkere krone fremover. Her er Eirik Larsens kommentarer til valutamarkedet
Det har vært en begivenhetsrik uke i valuta- og rentemarkedet. I går ble aksjemarkedene beveget kraftig av at de lange rentene i USA steg kraftig. Årsaken var blant annet at hegdefond solgte på tekniske nivåer og stop-losser som falt, men utover gårsdagen ble det klart at de lange rentene etablerte en ny bane.

Forventninger til sterkere vekst og høyere inflasjon trakk etter hvert langrentene opp, og da pleier aksjemarkedet å tendensere den andre veien.

Men at den japanske statsminister gikk ut og sa at de burde se på diversifisering av sine valutabeholdninger trakk dollaren ned.

- Men det ble etterfulgt av en representant som sier: Ikke hør på sjefen, sier Eirik Larsen, senior valutaanalytiker i DnB NOR Markets, som henviser til at representanter for japanske myndigheter i etterkant opplyste om at de ikke hadde planer om å selge dollar.

Larsen tror imidlertid at fokus vil komme på diversifikasjon av porteføljene blant de asiatiske sentralbankene fremover. – Den diskusjonen vil pågå inntil vi får en liberalisering av kinesisk valuta, sier Larsen til iMarkedet.no.

- Dollaren er jeg grunnleggende bearish til, og det har jeg vært lenge. Den oppgangen vi så i januar og deler av februar har vært forbigående og dollaren er tilbake i en fallende trend, sier Larsen til iMarkedet.no. At den europeiske sentralbanken begynner å diskutere renteoppgang har også gitt næring til dollarfallet.

Norske kroner i spill

Og når dollaren faller, samtidig mens det foregår en kraftig oppgang i oljeprisen samt en debatt om renteheving fra Norges Bank så får det norske kroner til å stige-

- Kronen har styrket sin internasjonale verdi. Noen tillegger den store oppgangen i oljen som årsak, men renteforventninger har også spilt en meget viktig rolle. Når kronen styrker seg og dollaren svekkes så får vi store utslag, sier Larsen til iMarkedet.no.

Han henviser til at den norske kronen mot dollaren ble notert til 6,62 for ikke mange ukene siden, og ble handlet helt nede i 6,0855 USDNOK i natt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere