RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venter lavere resultatvekst i USA neste år

Sist oppdatert:
Aksjeanalytikerne ser en meget sterk resultatvekst for børsselskapene i USA i år. Utsiktene for neste år er solide, men ikke fullt så overstadige
2003 vil bli et år med kraftig resultatvekst for amerikanske børsselskaper. Det kan man allerede fastslå etter tre kvartaler.

Analysebyrået Thomson First Call, som samler inn og analyserer estimater fra aksjeanalytikere og sammenholder dette med faktiske resultater, anslår en resultatvekst for selskapene i S&P 500-indeksen på 16,8 prosent for hele 2003, sammenlignet med i fjor.

Dette kommer etter en vekst på 16,2 prosent på toppen av boomen i 2000, deretter et fall på 17,3 prosent i 2001 og en marginal vekst på 0,1 prosent i 2002.

For neste år venter First Call en resultatvekst på 12,4 prosent. Det er også sterkt, men altså noe lavere enn i år.

I år er det først og fremst høsten som har gjort susen. I tredje kvartal ble resultatveksten 21,4 prosent, sammenlignet med samme kvartal i fjor, klart over det som var forventet. For fjerde kvartal ventes nå 21,5 prosent.

Kvartalsvis ventes en vekst på 12,6 prosent både i første og andre kvartal neste år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere