RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venter løsning i Nigeria, oljeprisen faller

Sist oppdatert:
Den nigerianske oljearbeiderfagfroeningen NUPENG har stanset opptrappingen av generalstreiken i formiddag på grunn av utsiktene til en forhandlingsløsning. Oljeprisen faller
Mens det i går kveld så ut til å være brudd i forhandlingene mellom regjeringen og fagforeningen og det nigerianske LO, så melder Reuters i formiddag at en avtale kan være nær.

Som følge av den positive utviklingen har den av de to viktigste fagforeningene for oljearbeidere i Nigeria stanset utvidelsen av generalstreiken. Foreningen hadde samen med funksjonærforeningen truet med å trikke ut alle arbeiderne fra eksportterminalene og pumpestasjonen dersom en avtale ikke er på plass innen søndag.

Eksporten av olje og gass er Nigerias suverent viktigste inntektskilde. Landet produserer omkring 2 millioner fat pr. dag, og er verdens åttende største eksportør av råolje.

Bakgrunnen for generalstreiken er at regjeringen før helgen bestemte seg for å øke drivstoffprisene i det vestafrikanske ladet kraftig, blant annet skulle bensinprisen økes med over 50 prosent.

Generalstreiken startet sist mandag, og har så langt kneblet vanlige forretningsliv, blant annet banker og bensinstasjoner er stengt. En talsmann for NUPENG sier til Reuters nå at de ikke vil ta flere ut i streik før tidligst mandag, dersom en løsning ikke komer på plass i mellomtiden.

Oljeprisen har stget tidlgiere denn uken på grunn av streiken, men i formibbag har prisen på et fat Brentolje falt med 1,5 prosent i London. Et fat for levering i august koster nå 27,77 dollar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere