*Nettavisen* Nyheter.

Venter Norske Skog-kutt

Analytiker Thomas Lie i DnB Nor Markets venter at analytikerkorpset vil kutte i sine årsestimater på Norske Skog etter skuffende tall. Sjekk kommentarene her

19.05.08 00:33

Onsdag var den norske børstungvekteren Norske Skog ute med resultater for første kvartal. Tallene var klart under analytikernes og markedets forventninger. Dette førte til et kursras for Norske Skog-aksjen på hele 6 prosent etter resultatrapporten.



Les om Norske Skog-tallene her:



Skuffelse fra Norske Skog

Analytiker Thomas Lie i DnB Nor Markets sier til iMarkedet.no at det var den svake omsetningsutviklingen som dro ned hele resultatrapporten.



- Omsetningen var rundt 10 prosent dårligere i alle regioner, sier Lie til iMarkedet.no



Han sier videre at marginene til Norske Skog var omtrent som ventet, og med en svakere omsetning blir altså også resultatet svakere.



Hoveårsakene til lavere salg var sterkere norsk krone og lavere kapasitetsutnyttelse fra Norske Skog.



- Begge deler var ventet, men det ble mer enn antatt, sier Lie, som sier at DnB Nor Markets estimater var i den lavere enden av konsensus for 2005.



DnB Nor Markets-analytikeren vil likevel kutte i sine 2005-estimater på Norske Skog. Han venter også at resten av analytikerkorpset nå vil kutte i sine forventninger til Norske Skog.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.