RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venter ny renteoppgang i USA

Sist oppdatert:
I kveld forventer markedet at den amerikanske sentralbanksjefen Alan Greenspan vil heve renten for 13 gang i USA. Men om renteskjerpelsene vil fortsette er markedet mer usikre til. Les mer her
I dag vil den amerikanske sentralbanken etter alle solemerker heve amerikanske renter for den trettende gangen på rad, og dermed fortsette hevingskampanjen som nå har vart i halvannet år.

Om renten heves med et kvart prosentpoeng tirsdag vil den amerikanske styringsrenten være på 4.25 prosent. Men mens flere analytikere forventer at den amerikanske sentralbanken vil signalisere at rentesyklusen ikke har nådd toppen for denne gang, så forventer stadig flere at de vil endre sin omtale.

Siden sommeren 2004, da renteoppgangen i USA startet, har sentralbanken holdt på en karakteristikk, nemlig at rentene skal opp på en 'measured' basis. Nå forventes det at denne betegnelsen taes vekk, melder Reuters.

Nå venter markedet på referatene fra kveldens møte for å finne signaler på hvordan renten kommer til å utvikle seg videre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere