RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venter nye kursras

Sist oppdatert:
Orion Scurities mener at overprisede kinesiske aksjer kan rase med ytterligere 30 prosent på kort tid.
Av: Niels Ruben Ravnaas

Forrige uke startet et kraftig nedsalg det kinesiske aksjemarkedet, som endte med det tyngste fallet på ti år. Fondsmeglerforetaket Orion Securities mener at den rådende finansielle uroen skyldes lommer av overvurdering i enkelte aktivaklasser, og ikke alvorlige problemer i verdensøkonomien.

- Med en P/E på over 30 basert på historiske resultater var kinesiske aksjer en ulykke som ventet på å skje. Vi blir ikke overrasket om kursene faller ytterligere 20-30 prosent utover våren, skriver Orion Securities i dagens analyse.

Bakgrunnen for fallet var kinesiske myndigheters stadig økende press for å stikke hull på det de mener er en kinesisk børsboble. Tirsdag forrige uke ble det kjent at kinesiske myndigheter vil jobbe med å redusere de illegale investeringene i aksjemarkedet, noe som har vært med på å dra opp de kinesiske børsindeksene til nye rekorder.

Den japanske valutaen styrket seg gradvis mer og det blandet med vekstbekymringer i USA fyrer også kraftig opp under nedgangen. Men Orion tror ikke at børsnedgangene vi nå ser vil bli av det langvarige slaget.

- Vi anser imidlertid resesjonsrisikoen som begrenset da vi har vanskelig for å se noen uoverkommelige hindre som kan stanse den globale oppgangskonjunkturen, skriver Orion.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere