RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venter oljepris over 50 dollar lenge

Sist oppdatert:
I en analyse fra Barclay Capital mener storbanken at verden må venne seg til en oljepris på over 50 dollar fatet lenge. Les mer her
Oljeprisen nådde fredag 67 dollar fatet, men falt noe tilbake og endte høyt oppe på 66 dollar nivået. Dermed er en ny barriere brutt.

Barclay Capitals oljeanalytikere har sett litt nærmere på de langsiktige forventningene til oljeprisen, og argumenterer i en fersk analyse for at oljeprisen kan holde seg over 50 dollar fatet lenge. Det melder Finansavisen.

- Det bærekraftige nivået for langsiktige priser er de som genererer nok investeringer gjennom hele verdikjeden for en fornuftig reservekapasitet, samtidig som produsentlandene genererer vekst i sysselsetting og personinntekter. Der underbygger langsiktige oljepriser på minst 50 dollar, skriver analysesjef Paul Horsnell i Oxford Energy Forum ifølge Finansavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere