RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venter oljeprisfall neste uke

Sist oppdatert:
Et flertall mener at oljeprisen skal falle neste uke viser en undersøkelse blant aktørene i oljemarkedet. Les hvorfor vi bør vente oss lavere oljepriser
Oljeprisen har stabilisert seg på rundt 49,50 dollar fatet i New York, etter det kom inn lagertall for råolje og destillatlagrene i USA onsdag.

Les mer om lagertallene:
Lagertall ga oljeprishopp

I en undersøkelse blant 54 tradere og analytikere utført av Bloomberg venter et flertall at vi kan se lavere oljepriser i den kommende uken. Grunnen er at bekymringen for tilgangen til brennstoff i USA for vinteren blir bedre.

21 av de spurte, eller 39 prosent, venter at prisene vil falle neste uke, mens atten av deltagerne i undersøkelsen, venter at oljeprisen vil forbli stabil på dagens nivåer. I forrige ukes undersøkelse mente 61 prosent av de undersøkte at de ventet fall.

- Tilstrekkelig tilbud av fyringsolje for vinteren og slapp etterspørselsside vil virke til å presse råoljeprisene nedover, sier John Kilduff, sjef for olje-risikostyring i Fimat i New York til Bloomberg News.

Presidenten i Venezuela, Hugo Chavez, sa torsdag at de oljeproduserende landene burde holde dagens produksjonsnivå på det samme nivået som i dag, om ikke etterspørselen øker eller om oljeprisen faller under 30 dollar fatet.

Venezuela er en del av OPEC – kartellet s om har kontroll over store deler av oljeproduksjonen i verden.

Han ønsker at OPEC skal kutte ut sitt prisbånd på olje, og heller innføre en minimumspris på 30 dollar fatet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere