RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venter på "gnomene i Frankfurt"

Sist oppdatert:
First Securities har ikke lagt skjul på sitt syn på rentesettingen til EUs sentralbanksjef Wim Duisenberg. - Skal gnomene i Frankfurt nå endelig kutte rentene slik "alle" venter og håper? heter det i meglerhusets morgenrapport
I dag klokken 13:45 blir det klart om den europeiske sentralbanken nå endelig gir etter for en stagnert vekst og en stigende euro - og kutter renten på nytt.

Makroøkomene Harald Magnus Andreassen og John Eriksen i First Securites har lenge hevdet at dagens europeiske rentenivå er helt feil - for høyt, med andre ord.

Det fremgår også ganske klart av meglerhusets morgenrapport i dag:

- Skal gnomene i Frankfurt nå endelig kutte rentene slik "alle" venter og håper? Argumentene er på plass, se (mange) andre steder i denne rapporten. Vi har tatt feil før, men denne gangen MÅ vi få rett!!

- Veksten stopper opp. Prisveksten er lav og fallende og det underliggende prispresset er labert. Vekstforventningene er ikke høye og valutakursen tyner industrien og presser inflasjonen ned, oppsummerer First.

Meglerhuset mener det vil bli ramaskrik hvis renten ikke kuttes, og selv et kutt på 0,25 prosentpoeng vil ikke være bra.

First Securities tipper banken senker styringsrenten fra 2,50 til 2,00 prosent.

- Vi har tatt feil mange ganger før, men vi kan da ikke klare det denne gangen også? heter det rapporten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere