Gå til sidens hovedinnhold

Venter på bedre miljø

Refstadbeboerne Grethe Hegde og Berit Tagge er engstelige for at Ring 3-prosjektet nok en gang blir utsatt.

refstad: Naboene i Sinsenveien har ikke hørt noe nytt om vegvesenets gigangtprosjekt Ring 3 Ulven Sinsen siden i våres. Da kom det frem at finansieringen var sikret gjennom Oslopakke 3. I januar gikk vegvesenet på en milliardsmell og alt ble utsatt et år. Grethe Hegde og Berit Tagge har ring 3 som nærmeste nabo og gleder seg til den dagen trafikken går under bakken.
Vi er veldig glade for at prosjektet kommer, når vi ser hvor fint det ble på Tåsen. Der fikk beboerne en helt ny tilværelse. Dette vil spare oss enormt, sier Hegde.

Splid med grunneier

Prosjektleder Hanna Rachel Broch må skuffe de som tror "gule menn" kommer igang på denne siden av jul.
Nei, det blir det ikke. Vi avventer reguleringssaken på Økern. Den ligger til behandling i rådhuset . Vi håper den blir vedtatt snart, sier hun.
Når kommunen er ferdig med denne, settes det igang ny anbudskonkurranse.
Det tar cirka et halvt år fra vi sender ut papirer til byggingen kommer igang. Det blir nok ikke før til våren at vi ser gule menn, sier Broch.
Men dere har jo tidligere sagt at ombygging av lokalveinettet skulle starte i høst?
Vi mangler reguleringsplan for en bit av Ulvenveien. Det oppsto uenighet med en grunneier på en næringseiendom. Fylkesmannen opphevet planen, sier Broch.

Støy og støv

Mens stat og kommune trekker tau, stiger utålmodigheten hos Refstad-damene. De frykter at Ring 3 skal bli utsatt igjen.
Vi frykter at denne nå kommer i konkurranse med andre prestisjeprosjekter. Vi føler oss lurt. Først settes det en frist. Så kommer det nye utsettelser, sier Hegde oppgitt.
Hvordan er det å bo her?
Det er helt håpløst når du ikke kan åpne vinduet. I rushen bråker det veldig. Vi får håpe at de kommer igang før Grethe går av med pensjon, sier Tagge galgenhumoristisk.
Er prosjektet kommet bakover i køen, Broch?
Jeg har full forståelse for at folk føler usikkerhet. Det er ikke lett for dem å vite hva vi driver med. Men jeg føler meg sikker på at hvis vi får vedtak i Stortinget i høst, er det ingen grunn til å frykte at vi ender bakerst i køen. Det er stor vilje i departementet for å få til prosjektet, forsikrer Broch.
Vi føler oss litt lurt. Blir vi igjen tapere for andre store veiprosjekter?
Grethe Hegde

Reklame

Regntøyet du trenger til den norske sommeren