RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venter på nasjonalt fyrverkeriråd

Foto: Yang Hsieh-cho (AP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Bergen kommunes byrådskongress vil avvente rapporten til den nasjonale arbeidsgruppen før bystyret får noen anbefaling om fyrverkeri.

Fyrverkeridebatten har rast over hele landet etter at Vestlandet ble herjet av branner under den siste nyttårsfeiringen. I Bergen ble byen rammet av flere branner og et utall brannmeldinger.

I den første uken av 2006 spurte flere seg om det er på tide å totalforby privat fyrverkerioppskyting. I dag var det samme spørsmålet tema for byrådskonferansen i Bergen.

Avventer
- Vi har diskutert det, og er enige om at vi skal avvente den sentrale rapport. Vi ønsker å se hva den nasjonale arbeidsgruppen kommer frem til før vi gir noen anbefalinger til bystyret, forteller byrådsleder Monica Mæland til iBergen.no, hastende mellom møter.

- Jeg tror vi har en felles bekymring for utviklingen. Samtidig som vi ikke ønsker å se flere forbud eller påbud, forklarer Mæland.

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) skal nedsette et arbeidsutvalg som skal drøfte eventuelle forbud av fyrverkeri. Utvalget skal levere sin innstilling til politiske myndigheter i månedsskiftet september/oktober.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere