RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venter på revansj

Sist oppdatert:
Hillary og Bill gir sin fulle støtte til Obama, men venter på en ny mulighet i 2012.

Under Demokratenes landsmøte viste både Hillary og tidligere president Bill Clinton sin uforbeholdne støtte til presidentkandidat Barack Obama.

Det var det ikke alle som nødvendigvis tok som en selvfølge.

For særlig Bill klarte titt og ofte å si hva han mente om Obamas sjanse for å gjøre en god jobb som USA president, da fru Hillary fremdeles var med i nominasjonsracet tidligere i år.

Det knyttet seg derfor spenning til om både han og Hillary ville klare å la være å komme med uttalelser under landsmøtetalene sine, noe som kunne få partiet til å virke splittet og dermed minimere sjansene for seier til Obama 4. november.

Det skjedde ikke.

Både Hillary og Obama er såpass erfarne og lojale - og taktiske - at det ville vært å skyte seg selv i foten.

Hillary måtte gi opp presidentnominasjonen denne gang, men hun kan få sjansen igjen om fire år. Dersom Republikanernes John McCain får velgerne med seg i november, har den tidligere førstedamen gode sjanser til å ende som Demokratenes presidentkandidat om fire år. Dersom hun vil da - og så sant det ikke dukker opp nok en sjarmør fra sidelinja.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere