RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venter prisvekst i USA

Sist oppdatert:
I ettermiddag kommer statistikk over den amerikanske prisveksten. Den er ventet å vise at bensinprisen begynner å svi i amerikanske lommebøker. Les mer her:
I dag kommer konsumprisindeksen for mars i USA og konsensusestimatene til økonomene peker på en vekst på 0,4 prosent. I februar steg prisene i USA med 0,1 prosent.

Det er stort sett oljeprisen, med en påfølgende oppgang i bensinprisene, som må bære skylden for at den amerikanske inflasjonen synes å stige. Økt energipris får ikke bare bensinen amerikanere kjøper ved pumpene til å bli dyrere. Flyselskapene sender regningen videre til kundene gjennom økte flypriser, for å ta et eksempel.

Og det er dette som er frykten blant økonomene, at økte energipriser driver opp priser på varer og tjenester og dermed skaper økt kjerneinflasjon. Kjerneinflasjon er prisstigning utenom energi.

Estimatene for kjerneinflasjonen er en oppgang på mellom 0,1 og 0,3 prosent.

I går kom produsentprisindeksen for USA, som viste en oppgang på 0,5 prosent sist måned, noe som var lavere enn forventet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere