Gå til sidens hovedinnhold

Venter rask dom i indisk voldtektssak

New Delhi (NTB-AFP): Rettssaken mot de fem mennene som anklages for å ha voldtatt og drept en 23 år gammel student i New Delhi, ble innledet mandag.

Saken blir ført for en spesialdomstol som skal kunne behandle saken langt raskere enn hva som er vanlig i det indiske rettsvesenet. Den er ventet å fortsette torsdag da aktoratet vil starte bevisførselen.

Domstolen skal også ta stilling til om rettssaken skal flyttes til en annen by enn New Delhi, slik en av de tiltalte har krevd. Hans advokat fremholder at det ikke er mulig å få en rettferdig behandling i samme by som overgrepet skjedde.

Alle de fem tiltalte kommer til å erklære seg ikke skyldig. Ifølge advokatene til to av dem ble klientene deres torturert mens de satt i varetekt og dermed tvunget til å tilstå. Politiet har ikke villet kommentere anklagene.

Samtidig hevdes det at en av mennene er mindreåring og må stilles for en ungdomsdomstol, slik tilfellet er med en sjette tiltalt. Politiet sier imidlertid at den tiltalte er 20 år, ikke under 18 år slik advokaten hans fremholder.

Det indiske rettssystemet er kjent for å være svært langsomt, og det kan vanligvis ta år før det faller dom i en sak. Men voldtekten av den 23 år gamle kvinnen i midten av desember, har vakt voldsomme protester, noe som gjør at myndighetene ønsker å sette punktum for saken så raskt som mulig. Kvinnen døde senere på et sykehus i Singapore av skadene hun ble påført. (©NTB)

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget