*Nettavisen* Nyheter.

Venter rekordhøy sysselsetting i Tyskland

Berlin (NTB-DPA): Tyskland befester sin stilling som det store unntakslandet i et kriserammet Europa. Regjeringen i Berlin venter rekordhøy sysselsetting og fortsatt økonomisk vekst i 2012.

Økonomiminister Philipp Rösler regner med at det i løpet av året blir skapt rundt 220.000 nye arbeidsplasser. I enkelte tyske regioner er arbeidsledigheten allerede utradert, går det fram av en økonomisk oversikt som forretningsavisen Handelsblatt omtalte tirsdag.

- Konjunkturen vil trolig svekke seg midlertidig, men i løpet av året finne veien tilbake til høyere vekst, heter det i en oversikt som Rösler har lagt fram.

Men etter å ha lagt på seg med 3 prosent i 2011, vil den tyske økonomien trolig bare vokse med 0,75 prosent i år.

Disse spådommene bygger på en forutsetning om at det blir gjort framskritt i arbeidet med å løse gjeldskrisen i EU-området. Det forutsettes også at usikkerheten i markedene etter hvert blir dempet, het det på Handelsblatts nettsider.

Den tyske regjeringen håper å unngå store nye låneopptak i 2012. Hensikten er å holde beløpet som tas opp i nye lån under grensen som EUs Maastricht-traktat fastsetter til 3 prosent av brutto innlandsproduktet BIP, som er et mål på den samlede økonomiske virksomheten. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.