RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venter sidelengs norsk børs

Sist oppdatert:
Analysesjef Stig Myrseth i Orion Analyse er ute med en ny rapport til sine kunder. Se favorittaksjene og forventningene her
Stig Myrseth har lenge vært skeptisk til videre oppgang på Oslo Børs.

I forrige uke var det solid oppgang på Oslo Børs, og oljeprisen og Dow Jones løftet seg også noe. Nasdaq-børsen falt derimot svakt tilbake.

- Når det gjelder dagens handel, ligger forholdene godt til rette for en videre oppgang. Etter en svak åpning endte Wall Street solid opp på rykter om at Nord-Koreas diktator Kim Jong Il var styrtet, skriver Myrseth.

Han er imidlertid mer usikker på børsutviklingen på lengre sikt.

- Stigende amerikanske renter utgjør en opplagt trussel samtidig som konjunkturbildet tilkjennegir at faren for resultatskuffelser er økende. Prisingen gir heller ikke noen nedsidebeskyttelse, skriver Myrseth.

Orion-analytikeren påpeker imidlertid at fallende langrenter så
langt har veid opp for oppgangen i de sentralbankstyrte
rentene. Dernest støttes Oslo Børs av høye langsiktige oljepriser, skriver Myrseth til kundene.

- Disse flørter for tiden med rekordterritorium, og dette er åpenbart godt nytt for en oljeprissensitiv børs som den norske.
Med bakgrunn i de forannevnte motstridende faktorene oppfatter vi den større trenden på Oslo Børs som side-lengs, skriver Myrseth.

Han skriver videre:

- Taktisk anbefaler vi å redusere eksponeringen på stigende kurser. Dette gjelder særlig i sykliske selskaper som vil påvirkes negativt av en avmatning i den globale veksten, skriver Myrseth.

Dette er Orion-porteføljen:

* AF Gruppen
* Veidekke
* Tomra
* Lithuanian Telecom
* Acta
* Crew
* Active 24
* Blom

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere