Gå til sidens hovedinnhold

Venter snø flere steder til uka

Neste ukes vårvær: Dette er «vinneren» og dette er «taperen».

Tidligere denne uka falt det store mengder snø i Oslo, Viken og Innlandet.

Snø som «plutselig» dukket opp, skapte i god tradisjon kaos flere steder, blant annet Oslo. Ruter meldte om store avvik i kollektivtrafikken i Oslo og Akershus.

Søndag fortsetter snøen å renne bort, og ifølge statsmeteorolog Siri Wiberg ved Meteorologisk Institutt vil den fortsette å gjøre det utover neste uke.

Helt OK på Sør- og Østlandet

– Sør- og Østlandet vil få en relativt fin uke innledningsvis. Men det er noe nedbør som kan komme som snø i midten av uka. Det dreier seg ikke om store mengder, og det er usikkert, sier Wiberg til Nettavisen.

I etterkant av dette kan det oppstå kraftig vind langs kysten. I helgen vil et høytrykk kunne gi skyer over området.

Temperaturmessig skjer det ikke store forandringene fra nå. Det blir liggende relativt kjølig luft over området.

– Det blir typisk et par minusgrader om natten, og noen plussgrader om dagen, sier Wiberg.

Meteorologen vil oppsummere neste uke i Øst- og Sør-Norge som en grei uke, med noe grums på midten. Høytrykk på slutten vil gi skyer, og det blir med andre ord ikke alle tiders vær. Østafjells vil sannsynligvis slippe unna tåken som andre deler av landet får.

Snø og mulig storm i Nord

Byger og lavtrykk vil fortsette å prege Nord-Norge også neste uke. Mandag og tirsdag vil bringe med seg enkelte spredte byger. Onsdag kommer det et kraftig lavtrykk over området.

– Dette skal vi følge med på. Vi vet ennå ikke om det treffer Nordland eller Troms og Finnmark. Det er ventet mulig storm i området med dette lavtrykket.

I og med at dette lavtrykket kommer nordfra er det ventet kuling og snø. Det er imidlertid ventet at dette skal roe seg relativt raskt.

Torsdag og fredag strammer imidlertid vindfeltet seg i Troms og Finnmark, og det kan igjen gå mot en ny storm mot helgen. I helgen er det ventet mildere temperaturer, men en pålandsvind (vind som blåser fra havet og rett på land og gir ofte dårlig vær, journ. anm) er ventet.

Les også: Snøkaoset får Kristin (53) til å juble: – Alle klager, men man må ha det litt gøy også

Vestlandet - tåke og variasjoner

Meteorologen sier at værforholdene på Vestlandet vil være splittet den neste uken.

Nord-Vestlandet, og også Trøndelag, vil få byger i starten av uken. Midtveis i uken vil et lavtrykk gi varierende vær med både vind og nedbør. Dette fortsetter inn mot helgen. I helgen vil det kunne være en del skyer i området, sammen med vind og yr.

De sørlige delene av Vestlandet vil ha relativt lik værtype som Øst- og Sørlandet. Været vil være pent mandag og tirsdag, men det vil bygge seg opp et lavtrykk som sannsynligvis resulterer i nedbør onsdag. Da kan det også bli kraftig vind på kysten, og snø i høyden.

– Mot slutten av uka blir det noen greie dager, men det kan komme tåke. Det er ikke ventet noe nedbør her etter onsdagen, men med høytrykket kan det ventes en del tåke som kan «ødelegge moroa», sier Wiberg.

Ifølge meteorologen er det Nord-Norge som er «taperen» når det kommer til vårværet neste uke. De sørlige delene av Sør-Norge går ikke uventet av med seieren.

Les også: Jan Ludvig Andreassen tror korona bare er starten: – Vi kommer til å være mye mer usikre

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album