RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venter solid resultatvekst i USA

Sist oppdatert:
Analytikerne venter solid vekst i resultatene til amerikanske børsselskaper i fjerde kvartal. Utviklingen videre fremstår imidlertid som mer usikker
I snitt venter analytikerne at amerikanske børsselskaper vil øke resultatet med 12,9 prosent i fjerde kvartal 2002, sammenlignet med fjerde kvartal 2001, ifølge analysebyrået First Call.

I tredje kvartal var resultatveksten 6,8 prosent, sammenlignet med tilsvarende kvartal i fjor.

Men om veksten tilsynelatende er god i fjerde kvartal, er det også negative trekk. For det første var sammenligningsgrunnlaget, fjerde kvartal 2001, meget svakt, i kjølvannet av terrorangrepene i 2001.

For det andre er det sannsynlig at anslaget blir nedjustert fremover. Det har kommet mange resultatvarsler for fjerde kvartal.

Dessuten ventes det lavere resultatvekst igjen i første kvartal 2003. First Call tror man maksimalt kan regne med en vekst på 11 prosent i første kvartal 2003, sammenlignet med første kvartal 2002. Dette vil trolig innebære at trenden med sekvensielt økende resultater, sesongjustert, fra kvartal til kvartal - slik man har sett i 2002 - blir brutt, ifølge First Call.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere