RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venter sterke veksttall fra USA

Sist oppdatert:
I dag kommer de første tallene for brutto nasjonalprodukt i USA for andre kvartal. Økonomene er optimistisk. Les hva de forventer her
I valuta- og rentemarkedet vil alle ha et meget konsentrert øye på BNP-tallene for USA for andre kvartal som kommer fredag ettermiddag.

Ifølge en undersøkelse Bloomberg har foretatt viser estimatene til 66 økonomer at det forventes en årlig vekst i andre kvartal på 3,5 prosent. Får de rett vil det være det niende kvartalet på rad med en vekst på over tre prosent.

En rekke faktorer har bidratt til at veksten i USA er såpass sterk som den er, eller forventes å bli. I første rekke har de lave rentene i USA fått den amerikanske forbruker til å handle mer, og høyere energikostnader i form av kraftig oppgang i oljeprisen, har ikke hindret dem i å kjøpe flere biler, klær med mer.

Lavere priser på disse produktene har også bidratt til å lokke den amerikanske befolkning ut på handletur.

Men i aksjemarkedet kan sterke tall for BNP i USA være et tveegget sverd. For sterke tall kan skape frykt for en tilstramning i pengepolitikken, noe som betyr høyere renter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere