RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venter store endringer i fiskerisektoren

Sist oppdatert:
Konsernsjef Yngve Myhre i Aker Seafoods venter store strukturelle endringer i fiskerisektoren i tiden fremover. Det kom frem på fiskerikonferansen North Atlantic Seafood Conference. Les mer her:
På den topptunge fiskerimessen North Atlantic Seafood Conference sa konsernsjefen i Aker Seafoods at det er ventet store konsolideringer i bransjen.

- Det er en sterk trend med konsolidering i Europa, og Aker Seafoods vil være en del av den trenden, sa Myhre fra talerstolen.

Islendingene får mer ut

Konsernsjefen i Aker Seafoods mener at mulighetene og fremtidsutsiktene i fiskerisektoren er meget gode.

- Vi tror det er store strukturelle muligheter. Det er økt produktetterspørsel og samtidig er prisene på vei opp i markedet, både for ferske og frosne produkter sa Myhre.

Han sa samtidig at norske produsenter ikke får like mye penger ut av virksomheten som det Islendingene gjør. Til tross for at Norge er størst, får ikke selskapene like mye penger ut av virksomheten.

- Det er stort rom for forbedringer, sa Myhre.

Han sa samtidig at det nye kvoteregimet vil øke mulighetene for inntjening og selskapene får optimalisert ytelsen. Aker Seafoods skal etter planen fiske de samme kvotene i 2006, men i år med en flåte på 14 båter, mot 26 båter i 2001.

Venter vekst på 40 prosent, men¿

Sjefen for Icelandic Group Europe, Finnbogi Baldvinsson, venter en salgsvekst i fiskerisektoren på 40 prosent frem til 2030. Med ansvarlig ressursutnyttelse, høy teknologisk utvikling og positive politiske rammer tror han på stor vekst.

Samtidig fokuserte han på en av de store utfordringene i markedet, den store asiatiske dominansen. Kina dominerer frossenmarkedet på salg av torsk fra Atlanterhavet.

Fiskeproduktene som tilbys er de produsert i Asia, men fisken kommer fra nord-atlanteren. De asiatiske landene har 39 prosent av markedsvolumet. Norge har 14 prosent mens islendingene har 27 prosent.

Topptungt

North Atlantic Seafood Week ble åpnet i dag av fiskeriminister Helga Pedersen.

I dag er det konferanse hvor de fleste store aktørene i fiskerisketoren er representert.

Blant foredragsholderne er fiskeriministere fra Island og Færøyene, samt lederne i blant annet Domstein, Pan Fish, Cermaq, Lerøy Group, Fjord Seafood, Icelandic Group og HB Grandi.

iMarkedet.no er tilstede og vil komme med flere saker utover dagen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere