RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venter større IT-investeringer i 2005

Sist oppdatert:
Undersøkelser foretatt av to investeringsbanker indikerer en substansiel økning i selskapenes investeringer i teknologi for 2005. Les mer
Investeringsbanken Merrill Lynch har i en undersøkelse funnet at 69 prosent av de amerikanske selskapene som deltok i undersøkelsen vil bruke mer penger på teknologi i 2005 enn i 2004. Det melder TheStreet.com.

Dette er en økning på 16 prosentpoeng fra da tilsvarende undersøkelse ble gjort i september i fjor. Bare 11 prosent av selskapene i undersøkelsen ville kutte i sine IT-budsjetter.

Særlig innenfor nettverk og software skal det være kjøpsvillighet, men økningen er merkbar over hele spekteret av produkter.

Også i en undersøkelse utført av investeringsbanken Piper Jaffray kommer det gode signaler. Planene for IT-investeringer er de høyeste på åtte kvartaler. I denne undersøkelsen kom det også frem at bare 12 prosent av selskapene ville kutte i sine budsjetter.

Det er særlig selskaper innen service-sektoren som vil begynne å investere, noe som ses på som positivt for software-selskaper.

Selskaper som Oracle, SAP, Siebel og Business Objects henter 30 prosent av sin omsetning fra tjenesteytende sektor, skriver TheStreet.com.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere