RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venter svake amerikanske jobbtall

Sist oppdatert:
I dag kommer den svært viktige sysselsetningsstatistikken fra USA, og ekspertene er ikke optimistiske. Les mer her
Ekspertene forventer at den amerikanske økonomien for første gang på to år mister arbeidsplasser. Analytikere som Bloomberg News har spurt venter i snitt at det er gått tapt 150.000 arbeidsplasser i USA i løpet av september og arbeidsledigheten er ventet å stige til 5 prosent fra 4,9 prosent.

I august ble det skapt 169.000 arbeidsplasser i USA, og det har i hele år vært sterke sysselsettingstall fra den amerikanske økonomien, men orkanene som har herjet den siste tiden fryktes å ødelegge for dette.

Katrina blåste rett og slett bort flere tusen arbeidsplasser og dro opp energiprisene til rekordnivåer, noe som tvang flere selskap til å si opp ansatte for å demme opp for høyere kostnader.

Men på den positive siden forventer markedet og ekspertene at ting vil falle tilbake til normalen etter at oppryddningsarbeidene i New Orleans og områdene nær gulfen er satt i gang igjen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere