RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venter svakt resultat etter emisjon

Sist oppdatert:
Meglerhuset DnB Nor Markets og Thomas Lie venter svake resultater etter emisjonen fra IT-selskapet Data Respons
I går ble det kjent at IT-selskapet Data Respons gjennomførte en rettet emisjon på 3 millioner aksjer. Kursen i emisjonen var 11,75 kroner, noe som ga et totalt emisjonsbeløp på 35,7 millioner kroner.

Meglerhuset DnB Nor Markets og Thomas Lie påpeker at de allerede i oppdateringen etter andre kvartalsrapporten så for seg en emisjonrisiko. Da var kontantbehandlingen på 29 millioner kroner.

- Hadde Data Respons gjennomført emisjonen tidligere i tredje kvartal hadde vi vært mindre negative eller usikre til forventet resultatutvikling i kvartalet. På den positive siden gjentar vi at en emisjon vil kunne bedre likviditeten i aksjen og øke muligheten for god ordreinngang. Vi er litt usikre rundt realitetene bak allerede identifiserte oppkjøpskandidater, og ville ikke benyttet dette som argument for å investere i Data Respons, mener Lie.

DnB Nor Markets-analytikeren tror at den svake resultattrenden fra andre kvartal kan fortsette i tredje kvartal. Dette til tross for at Data Respons ikke har endret sine resultatforventninger.

- Emisjonen kan således også være begrunnet i svak kontantstrøm fra drift i tredje kvartal, og vi anbefaler investorer til å være forsiktige i forkant av tredje kvartal 2005 som annonseres 20. oktober 2005, melder Lie.

Han har likevel en kjøpsanbefaling på Data Respons-aksjen på grunn av at "det langsiktige vekstcaset uansett er inntakt". DnB Nor Markets kursmål på Data Respons-aksjen er på 18 kroner pr. aksje.

Oppsummering:

Anbefaling: Kjøp Kursmål: 18 kroner
Meglerhus: DnB Nor Markets
Dato: 8. september 2005

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere