RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venter to rentehopp fra Greenspan

Sist oppdatert:
Alle makroøkonomene på Wall Street forventer en ny renteøkning fra den amerikanske sentralbankensjefen Alan Greenspan i september, og ytterligere et før nyttår
Ifølge en spørrerunde foretatt av Bloomberg News så venter nå makroøkonomene i 22 av de 22 største meglerhusene på Wall Street en renteøkning på sentralbankmøte i USA 21. september. Det er ventet at økning blir på et kvart prosentpoeng.

I dag ligger den amerikanske styringsrenten på 1,50 prosent, samtidig er inflasjonen fallende og oljeprisen fortsatt over 40 dollar fatet. Dette mener imidlertid makroøkonomene kun er midlertidige forhold som ikke vil stoppe Fed fra en renteøkning.

- Fed ser situasjonen korrekt, renten er kunstig lave. Økonomien gjør det bra. Det er ikke nødvendigvis "booming" men den trenger ikke dette rentenivået, sier seniorøkonom James O'Sullivan i UBS Securities til Bloomberg.

O'Sullivan er en av flere makroøkonomer som forventer at Fed vil ha økt styringsrenten til 2 prosent innen utgangen av året og til 4 prosent innen utgangen av 2005.

Etter septembermøtet skal Feds rentesettere møtes i november og desember. 21 av de 22 meglerhusenes makroøkonomer forventer et rentenivå på 2 prosent eller høyere ved nyttår i USA.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere