RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venter Tomra-avgjørelse i dag

Sist oppdatert:
Det ventes en avgjørelse for Erik Thorsen og Tomra knyttet til panteløsningen i Tyskland fredag. Det får iMarkedet bekreftet fra Tomra-hold
IR-ansvarlig Fredrik Witte i Tomra sier at det fra analytikerhold ventes en avgjørelse rundt den tekniske løsningen arbeidsgruppen velger å gå for fredag. Han sier videre at avgjørelsen trolig vil komme fredag ettermiddag.

Arbeidsgruppen, som ser på pantesystemet, vil velge den teknisk løsningen de anbefaler for sine medlemmer i dagligvareindustrien. Det har opp til nå vært visse problemer knyttet til sikkerhetsmerket, som arbeidsgruppen ønsker skal være med i løsningen. Nå venter imidlertid flere analytikere at leverandørene, som Tomra, allerede har teknologien på plass.

Dermed kan detaljhandelsaktørene velge hva slags automater de ønsker.

Fristen for å innføre et nasjonalt pantesystem er fortsatt første oktober. Valget av sikkerhetsteknologi endrer ikke behovet for automater, men kan altså påvirke tidspunktet for ordrer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere