Tunnelen som på en normal dag har 70.000 passerende biler, har allerede vært delvis stengt i en uke. Men ettersom det har vært vinterferie for Oslos innbyggere, antar man at trafikken vil ta seg voldsomt opp mandag morgen. Arbeidene i Brynstunnelen vil trolig by på store problemer.

– Tunnelen har vært delstengt i en uke, men vi tror at lavere trafikk i vinterferien har bidratt til at det har gått ganske bra. Vi regner med at det blir mer kø mandag, sier Hilde Ulvik, prosjektleder for tunnelrehabilitering i Oslo i Statens vegvesen, til TV 2.

Les også: Vegtrafikksentralen: - Utfordringen blir søndag
Les også: Forbered deg på trafikkaos

For å bøte noe på kapasitetsproblemene, har Vegvesenet åpnet opp 900 midlertidige parkeringsplasser utenfor byen for å lokke folk til å sette fra seg bilen. 400 plasser ved Tusenfryd, 100 nye plasser på Vinterbro, 300 plasser ved Plantasjen ved Hvam og 100 nye plasser på Olavsgård.

– Ruter kjører ekstra busser fra de områdene, og vi håper mange benytter tilbudet, sier Ulvik.

Busser blir prioritert, og det blir innført begrensninger for elbilkjøring i kollektivfeltene både på E6 og E18.

Til sammen ti tunneler i hovedstaden skal oppgraderes de neste fire årene. Stengingen av Smestadtunnelen i fjor gikk relativt greit, men Brynstunnelen har mer gjennomfartstrafikk og 35 prosent mer trafikk. Kaoset er dermed varslet. (©NTB)