RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venter uendret konsumpris i USA

Sist oppdatert:
Onsdag kommer konsumprisindeksen i USA, noe både aksjemarked og valutamarked vil følge med spenning. Det er ventet uendret. Les hvorfor
Bloomberg News har gjennomgått forventningene til dagens konsumpris-indeks i USA, og det er ventet små endringer i prisene i desember fra måneden før.

Årsaken er at energiprisene falt i perioden, skriver Bloomberg News. I november steg konsumprisindeksen med 0,2 prosent.

Medianen av 71 økonomer er på en økning på 0,2 prosent for kjerneinflasjonen, det vil si prisøkning ekskludert mat og energi.

Dersom analytikerne får rett vil prisøkningen ekskludert for olje og mat i 2004 være på 2,3 prosent. Dette er den største oppgangen siden 2001, men gjennomsnittet de siste 14 årene har årlig vært på 2,8 prosent, skriver Bloomberg.

Rapporten vil bli lagt frem 14.30 norsk tid. Samtidig vil også husbygging for desember i USA komme, der det ventes en oppgang.

Jobless-claims kommer samme tid torsdag, og forventningene der er en nedgang på 22.000 førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere