*Nettavisen* Nyheter.

Ventet 4 døgn på operasjon som tok 4 minutter

Foto: Bjørn Inge Jartun Rødfoss (Romerikes Blad)

03.06.13 21:25

NANNESTAD (Romerikes Blad): Da Morten Eliseussen Stedjan (25) fikk påvist brudd i fingeren reiste han til akuttmottaket på Ahus. Først fire dager etterpå ble han operert.

– Skulle det samme skje igjen, reiser jeg ikke til Ahus, sier Eliseussen Stedjan.

Nannestad-mannen merket den pressede situasjonen på Ahus generelt og på akuttmottaket spesielt på kroppen.

Han mekket på bilen da uhellet skjedde søndag 12. mai. En del ramlet ned på ringefingeren på venstre hånd. Fingeren ble raskt hoven og blåfarget. Da reiste han til Ahus. I løpet av én time ble det konstatert brudd.

– Der fikk jeg beskjed om å komme tilbake og gjøre inngrepet tirsdag morgen klokka åtte.

Ventet skrubbsulten
Hele dagen gikk. Fortsatt skjedde det ingenting. Først halv ti på kvelden reiste han hjem. Fortsatt uten at fingeren var blitt operert og på fastende mage. Da fikk han beskjed om å komme tilbake på nytt igjen dagen etter.

– Den samme historien gjentok seg da. Jeg hadde fått beskjed om å komme klokka ti, men ble sittende og vente til kvart på ti på kvelden, sier han.

Da begynte tålmodigheten å ta slutt. Morten – som jobber som elektriker – var i ferd med å kontakte arbeidsgiverens forsikringsselskap for å høre om det var mulig å gjøre inngrepet gjennom dem.

– Jeg droppet avtalen på Ahus torsdag morgen. På formiddagen ringte de og ba meg komme. Da ga jeg dem en siste sjanse, reiste inn og ble heldigvis operert.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Bjørn Inge Jartun Rødfoss

Oppgitt over sykehuset
Han hadde da ventet til sammen 36 timer på sykehuset.

– Da jeg var ferdig med inngrepet, sa kirurgen at det hadde tatt fire minutter. Det er merkelig å måtte vente så lenge på noe som tar så kort tid.

– Det virker kaotisk og uoversiktlig på Ahus. Dette er noe de bør få orden på raskt. Det er tross alt pasienter som rammes av dette. Jeg kan ikke si jeg er imponert over det som skjer der, sier Morten Eliseussen Stedjan.

– Dette er et bilde på den pressede situasjonen vi har opplevd siden jul. Det er usedvanlig høy pågang av øyeblikkelig hjelps pasienter og mange av de er svært syke. De opptar mye intensiv kapasitet, og dette fører til at en del lettere tilfeller blir forskjøvet. Jeg har full forståelse for pasientens reaksjon, og forstår at dette oppleves håpløst, sier viseadministrerende direktør Stein Vaaler på Ahus.

Les flere saker hos Romerikes Blad her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.